Bericht versturen
Contacteer ons
Sia Li

Telefoonnummer : +86 18349393344

WhatsApp : +8618349393344

Hoe te controleren of de tekeninglay-out in het ontwerp van de printplaat van de printplaat correct is?

December 8, 2022

Nadat de bedrading van de printplaat is voltooid, is het noodzakelijk om de ontwerpregels van de printplaat te controleren om er zeker van te zijn dat het ontwerp van de printplaat aan de vereisten voldoet en of alle netwerken correct zijn aangesloten.Veelgebruikte inspectie-items in regelinspectie van PCB-ontwerpschema's zijn als volgt:

 


1. Of de afstand tussen draden en draden, draden en componenten, draden en kussentjes, componenten en doorlopende gaten, kussentjes en kussentjes geldig is, en of er rekening wordt gehouden met het fabricageproces.


2. Verander enkele onnodige bedrading.


3. Of er een afzonderlijke aardedraad is voor digitale geïntegreerde schakelingen en ontwerpen van digitale schakelingen.


4. Of de patronen die op de printplaat van de printplaat zijn toegevoegd (zoals markeringen, labels) kortsluitingsfouten van datasignalen zullen veroorzaken.


5. Of de grens van de geologische structuur van de schakelende voeding in de dubbellaagse printplaat kleiner wordt, zoals het kale koper van de geologische structuur van de schakelende voeding, wat gemakkelijk een kortsluiting veroorzaakt.


6. Of de totale breedte van de stekker en de aardingsdraad geschikt is, en of de schakelende voeding en de aardingsdraad nauw zijn gekoppeld, hangt allereerst af van of er een gebied is waar de aardingsdraad kan worden verbreed .


7. Of de belangrijke hoogspanningslijnen de beste tegenmaatregel hebben genomen

s, zoals de kortste lengte, het toevoegen van onderhoudslijnen en of er een duidelijke scheiding is tussen invoerlijnen en uitvoerlijnen.


8. Of er een verwerkingslijn op de printplaat van de printplaat is, of de soldeermaskerlaag voldoet aan de vereisten van het productieproces, of de specificatie van de soldeermaskerlaag geschikt is en of het merkteken op de soldeerlaag van het onderdeel is gedrukt.

 


De resultaten van inspectie van ontwerpschemaregels kunnen in twee categorieën worden verdeeld: de ene is rapportuitvoer, die een tabel met controleresultaten genereert;de andere is online inspectie, dat wil zeggen de regels voor elektrische apparatuur en bedradingsregels van de printplaat tijdens het hele proces van bedrading van de printplaat.Controleren.PCB-ontwerpregels omvatten regels voor elektrische apparatuur, bedradingsregels, regels voor rationele lay-out, regels voor het principe van hogesnelheidscircuits, regels voor signaalintegriteit, enz. Door de studie en training in dit hoofdstuk hebben we een gedetailleerd begrip van de PCB-ontwerpregels.Printplaten, die de basis leggen voor hoogwaardige printplaten.